Definitiile si limitele poliureei
- Polyurea (PUA)
- Caracteristici
Reactia de reticulare are loc numai intre izocianat si compusii de amina.Grupari hidroxilice adaugate prin aditivi sau paste de pigmenatare nu ar trebui sa aiba o influenta semnificativa asupra reactiei de reticulare.
Polimerii reactivi pe baza de poliuree reticulara in conditii de umiditate si poliuree activata de umiditate nu sunt considerati ca facand parte din grupul poliureei in cadrul acestei definitii.
Acest lucru diferentiaza polyurea de poliuretani si hibrizii poliuretani-poliuree in cazul carora reticularea are loc intre izocianat si compusii de hidroxil.
Elementele care determina proprietatile unice ale poliureei sunt: reactia mult mai rapida dintre izocianati si gruparile amino, superioara reactiei gruparilor hidroxil, si stabilitatea termica si hidrolitica mai mare a ureei, superioara stabilitatii legaturii uretane.
Sisteme disponibile
- polyurea (PUA)
- Sisteme
polyurea-Sisteme disponibile si utilizate de S.C Diafan SRL:
- Formule pulverizatoare pe baza de arome – Sisteme standard cu performata generala buna – Stabilitate limitata a culorii in aplicatii exterioare;
- Formule pulverizatoare pe baza de amine alifatice - Stabilitate excelenta a culorii in aplicatii exterioare – mai costisitoare decat sistemele pe baza de arome;
- Reparare lenta a materialelor de etansare imbinate;
- Sisteme gen perie pentru aplicarea stratului de acoperire si de reparare ;
- Sunt disponibile sisteme de adezivi industriali cu etichetare CE ;
Proprietati fizice
- polyurea (PUA)
- Caracteritici
Proprietati fizice tipice:
- Rezistenta la tractiune MPa 10 – 30;
- Duritate in functie de testul SHORE A 30 do D 65;
- Alungire % pana la 1000;
- Rezistenta la rupere;
- N/mm 20 pana la 125;
- 100% Modulus;
- MPa 3.5 pana la 15;
- Abraziune, mg 150 – 500
- Flexiune/Acoperirea fisurilor (-26°C/-15°F) >3 mm;
Izolatie termica eficienta pentru o viata intreaga
- Spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR)
- Proprietati
Spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) reprezinta o familie de materiale izolante care, exceptand poliuretanul (PUR), include si spuma rigida de poliizocianurat (PIR).
Proprietatile excelente de izolatie termica a spumei poliuretanice rigide (PUR/PIR) cu celule inchise sunt realizate in principal cu agenti de expandare, cum ar fi pentanul (hidrocarbon) sau CO2.
In plus fata de conductivitatea termica scazuta, spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) ete stabila si durabila.
O sa functioneze atata timp cat constructia va rezista si are o durata de viata ce depaseste 50 de ani.
Izolatia termica folosind spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) conserva resursele, economiseste energia si nu elibereaza nicio emisie semnificativa in mediul inconjurator.
Spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) reprezinta investitia potrivita pentru viitor deoarece:
-Ofera izolatie optima, de lunga durata, fara dezavantaje; intretinerea sau reparatiile sporesc valoarea proprietatii si calitatea vietii; duce la economii mari de energie si costuri reduse de incalzire; este usor de instalat si este rentabila din punct de vedere financiar.
De 15 ani experti in izolatii! www.hidroizolatii-polyurea.ro
Proprietatile tehnice si fizice ale spumei poliuretanice rigide
- PUR/PIR
- Proprietati
Materialele izolante obtinute din spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) prezinta excelente caracteristici de izolatie.
Au valori de conductivitate termica extrem de reduse si poate duce la economii optime de energie.
Valorile excelente de rezistenta mecanica si durabilitatea exceptionala a spumei poliuretanica rigida (PUR/PIR) indeplinesc toate cerintele materialelor izolante utilizate in industria constructiilor.
Influenta densitatii
Cantitatea de material structural creste pe masura ce densitatea se mareste. Acest lucru creste ponderea de caldura condusa prin materialul structural. Insa, cresterea conductivitatii termice nu se mareste in raport cu cresterea densitatii; conductivitatea termica a spumei poliuretanice rigide (PUR/PIR) se schimba putin in intervalul de densitate de la 30 la 100 kg/m³, intensitate valabila pentru cladiri.
Densitatea
Densitatea spumei poliuretanice rigide (PUR/PIR) folosita pentru izolatie termica in cazul constructiilor variaza in mod normal intre 30 kg/m³ si 45 kg/m³. Insa, poate ajunge si la 100 kg/m³ in cazul unor aplicatii. In cazul unor aplicatii speciale care sunt supuse unor sarcini mecanice extreme, densitatea spumei poliuretanice rigide (PUR/PIR) poate creste la 700 kg/m³.
Pune mai multe intrebari unui operator.
Conductivitatea termica
- Spuma Poliuretanica
- Caracteristici
Proprietati termice
Cea mai importanta proprietate a materialului izolant este performanta acestuia de izolatie. Etalonul pentru o astfel de performanta de izolatie este conductivitatea termica scazuta sau rezistenta termica ridicata.
Conductivitatea termica si rezistenta termica a materialelor izolante.
Conductivitatea termica (λ) este o proprietate specifica materialului. Aceasta reprezinta fluxul de caldura exprimat in wati (W) pe o suprafasa de 1 m² si un strat plat de material de 1 m atunci cand diferenta de temperatura dintre cele doua suprafete in directia fluxului de caldura se ridica la 1 Kelvin (K).
Unitatea de masura pentru conductivitatea termica (λ) este W/(m•K).
Rezistenta termica (R) descrie efectul de izolatie termica a stratului aconstructional. Se obtine prin impartirea grosimii (d) la valoarea conductivitatii termice a unei componente a constructiei: R = d/λ (in conformitate cu EN ISO 6946). Unitatea rezistentei termice (R) este (m²•K)/W.
Conductivitate termica a spumei poliuretanice rigide (PUR/PIR) depinde de:
1. gazul de celula folosit
2.Densitate
3.Temperatura
4.Comportamentul in prezenta apei si a umiditatii
5.Timpul de masurare
Contacteaza-ne acum!.
Poliuteranul – imbunatatind calitatea vietii noastre
- Intrebunitari
- Tel.0765.961.884
In domeniul sportului sau al activitatilor din timpul liber, fie ca vorbim de masina sau de casa, poliuretanii au un impact pozivit asupra vietii de zi cu zi. Acestia sunt necesari peste tot. In functie de formula si de amestecul chimic de baza, spectrul proprietatilor acestora poate fi determinat cu exactitate in timpul procesului de fabricatie – rigid, moale, integral sau compact. Rezultatul: solutii personalizate si eficiente din punct de vedere financiar pentru (aproape) fiecare domeniu de aplicabilitate.
Spuma poliuretanica flexibila (FPF) ne afecteaza viata in multe moduri si noi aplicatii se descopera in mod regulat. Este folosita ca amortizoare sau perna intr-o gama larga de produse de consum si produse comerciale, inclusiv mobila, covoare, domeniul transporturilor, lenjerie de pat, produse de ambalare, produse textile si din fibra. Utilizarea spumei poliuretanice flexibile se face dintr-o bucata intreaga, in special in cazul covoarelor si a mobilei. Majoritatea bucatilor ramase sunt folosite in industria de transport pentru interioarele vehiculelor si in alte scopuri.
Reactia privind clasificarea incendiilor
- Izolatii Spuma poliuretanica
- Tel.0765.961.884
Reactia privind clasificarea incendiilor in functie de spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR)
In conformitate cu formula si tipul de acoperire, cele mai frecvente placi PUR/PIR au o clasificare de la C, s2, d0 pana la F. Pentru izolatia conductelor pe baza de PUR/PIR, in functie de formula si tipul de acoperire, este posibila o clasificare de la BL, s1, d0 pana la F. Panourile cu fatada metalica de tip sandwich pe baza de PUR/PIR pot ajunge la clasificarea B, s2, d0.
Construirea materialelor de etansare si stingerea incendiilor
Materialele de etansare poliuretanice sunt disponibile in sisteme cu o singura componenta, cu doua componente sau cu trei componente, precum si sub forma de cartuse, galeti sau bidoane. Materialele poliuretanice de etansare sunt utilizate pentru a umple goluri, prevenind astfel pierderi de aer sau apa. De asemenea, sunt utilizate in combinatie cu izolatii anorganice, precum fibre de azbest sau ceramica, pentru stingerea incendiilor. Sistemele de stingere a incendiilor pot preveni fumul si culoarele facute de trecerea furtunului.
Stabileste o intalnire!.
Your browser is outdated!
Please update your browser for the best experience and visualisation of this website.Update your browser now