Spuma poliuretanica

termoizolatii de top

Ce este Spuma Poliuretanica?

Poliuretanul este un membru important al familiei extrem de extinse si diverse a polimerilor si materialelor plastice.

Poliuretanul poate fi solid sau poate avea o structura celulara interna deschisa, caz in care acesta este denumit spuma... iar spuma poate fi flexibila sau rigida.

Explicand simplu, producatorii obtin spuma poliuretanica din reactia dintre polioli si diizocianati, ambele produse fiind derivate din petrol brut.

In functie de aplicatiile ulterioare ale spumei, sunt necesari diversi aditivi pentru a obtine produse de calitate sub forma de spuma pe baza de poliuree.

Case, sculpturi si decoratiuni


 • Peretii si tavanul (nu doar izolatia) caselor futuriste Xanadu au fost construiti din spuma poliuretanica.
 • Tavanele sub forma de dom si alte forme ciudate sunt mai usor de obtinut din spuma decat din lemn.
 • In sectiunea Seuss Landing a parcului tematic Insulele Aventurii (Islands of Adventures) spuma a fost utilizata pentru construirea cladirilor cu forme ciudate, precum si a statuilor si a decoratiunilor.
 • Producatorii de spuma rigida comercializeaza spuma care inlocuieste lemnul in cazul indicatoarelor sculptate si in industria de echipamente topografie 3D.
 • Spuma pe baza de poliuree (PU) este utilizata si ca izolator termic in multe case.
 • Rasina poliuretanica este utilizata ca material estetic pentru pardoseli.
 • Fiind unitara si impermeabila, a inceput sa fie folosita si in elemente (moderne) de interior, in special in Europa de Vest.
 • Avantaje Spuma Poliuretanica

  Spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) este unul dintre cele mai eficiente materiale izolante, de inalta performanta, permitand economisirea energiei cu o ocupare minima a spatiului.

  O mai buna izolatie a cladirilor este un contributor semnificativ la implementarea protocolului Kyoto si aduce alte beneficii suplimentare:

  Economie de energie, avand ca rezultat facturi reduse, atat pentru persoane fizice, cat si pentru tarile respective. De asemenea, acest lucru va contribui la imbunatatirea competitivitatii pe piata europeana.

  Protectia mediului: reglementarile mai stricte privind materialele izolante pot reduce emisiile de CO2 la nivel European cu 5 % (60 % din obiectivul european prezentat in protocolul Kyoto).

  Impact pozitiv privind crearea de locuri de munca.

  Impuls pentru economia europeana. Acest raport descrie proprietatile si fabricarea spumei poliuretanice rigide (PUR/PIR), unul dintre cele mai eficiente materiale izolante.

  Izolatie termica eficienta pentru o viata intreaga

  Atunci cand se ridica problema izolatiei cladirilor, spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) este izolantul rentabil din punct de vedere financiar pentru a fi utilizat in cazul constructiilor noi deoarece prezinta o conductivitate termica scazuta, neegalata de orice alt produs conventional.

  In plus, spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) este considerata alegerea ideala pentru renovare atunci cand se pune accent pe eficienta energetica.

  Retehnologizarea izolatiei din peretii constructiilor deja-existente pot reduce consumul mediu de energie cu mai mult de 50%, iar spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) simplifica instalarea.

  Conductivitatea termica scazuta duce la montarea unui strat de izolatie mai subtire pentru orice nivel de izolatie, iar acest strat mai subtire reprezinta o usurinta mai mare privind introducerea materialului izolant in cavitatea cladirii.

  Performanta de izolatie este extrem de ridicata, chiar si in cazul unui material cu o grosime modesta. In cele din urma, proprietatile mecanice bune si aderenta excelenta la alte materiale deschid un domeniu larg de aplicabilitate.

  Cu performante optime de izolatie, materialele izolante facute din spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) sunt foarte versatile.

  Produsele variaza de la panouri pentru izolatia acoperisurilor, peretilor, pardoselilor si a tavanelor, pana la izolatii pentru cadrele de fereastra si materiale de etansare facute din spuma, si ajungand chiar si la panouri cu fatada metalica de tip sandwich pentru constructiile industriale.